Goretex surround info

Goretex surround info

 
(0 reviews)  

Goretex surround info:
In de zomer van 2015 wordt Gore-Tex Surround gelanceerd dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik in wandel- en hikingschoenen.
Deze nieuwe technologie houdt de voeten droger, zonder afbreuk te doen aan de waterdichtheid, waardoor het draagcomfort aanzienlijk wordt verbeterd. Zelf noemt de firma Gore de Surround technologie 'een historische stap voorwaarts'.
Dit product is alleen in de winkel verkrijgbaar

Productinformatie

Product code SKU21399
Groepcode: 27
Historische stap voorwaarts:
De eerste hikingschoenen met Gore-Tex Surround komen in de zomer 2015 op de markt. Voor hikingschoenen – waarbij de zool in hoge mate grip, stabiliteit, bescherming en een goede afwikkeling van de voet moet bieden – wordt een andere technologie ontwikkeld die deze primaire functies van de zool niet in de weg staan.
Ventilatieopeningen:
In hikingschoenen met Surround tecnhologie zit net als in bestaande schoenen met Gore-Tex een 'sok' die waterdicht en ademend is. Het bovenwerk van deze sok is ook nu nog steeds van Gore-Tex Extended Comfort, maar de zool is van Gore-Tex Surround. Wat het precieze verschil is tussen de twee laminaten houdt Gore geheim. Feit is dat het Surround laminaat beter zou ademen. De echte innovatie waardoor hikingschoenen met Surround technologie rondom kunnen ademen zit in het gebruik van een zogenaamde spacer in combinatie met ventilatieopeningen aan de zijkanten van de schoenen. De spacer is een zeer luchtdoorlaatbaatbare inlegzool die onder de sok wordt bevestigd, waardoor transpiratievocht en warmte direct via ventilatiekanalen aan de zijkant van de schoen kan ontsnappen. Daardoor blijven de voeten droger waarmee het draagcomfort wordt verhoogd en de kans op blaarvorming wordt gereduceerd. Testresultaten wijzen uit dat vooral tijdens rustmomenten tijden een hike de voeten zeer snel drogen. Alhoewel Gore zelf liever geen cijfers noemt, zou een schoen met Surround technologie circa 20% beter ademen dan schoenen zonder.

Verwante producten

€199,95
€159,95
-20%

Klanten kochten ook:

 

Reviews

Er zijn nog geen reviews