Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van cookies. Zo kunnen we u producten tonen die bij u passen, en deelt u eenvoudiger interesses via bijvoorbeeld Facebook. Heeft u dit liever niet? Dan kunt u hiernaast uw voorkeuren aanpassen.         
Home > Tenten > Opblaasbare tenten

Opblaasbare tenten

Wegens werkzaamheden staan de producten onder deze categorie nog niet online. Deze producten zijn wel in de winkel verkrijgbaar.

Opblaasbare tent kopen.

Tegenwoordig is een opblaasbare tent niet meer weg te denken op de kampeervakantie. De Belangrijkste reden hiervoor is dat de opblaasbare tent snel is opgebouwd wat natuurlijk prettig is wanneer je een lange rit achter de rug hebt om op de vakantiebestemming te komen maar ook als je een weekend weg gaat.

Modellen opblaasbare tenten

Opblaasbare tenten zijn er in legio modellen. Je hebt opblaasbare bijzettenten die ook als trekkingtent met auto of camper mee kunnen en je hebt opblaasbare tunneltenten. Naast de modellen zit er ook verschil in het materiaal van de oppomptent alsmede in de afwerking die de fabrikant biedt.

Katoenen opblaasbare tent

Wanneer je kiest voor een oppomptent in katoen zal je een doekmateriaal krijgen dat bestaat uit een menging van polyesterweefsel en katoen, ook wel polycotton genaamd. Katoenen tenten hebben een goed ademend vermogen waardoor het koeler blijft wanneer de zon op de tent staat en er minder condensvorming ontstaat. Nadeel van een katoenen opblaastent is dat deze moet drogen wanneer deze nat is door regen of dauw. Belangrijk bij de aanschaf van een opblaasbare tent is dat katoenen tenten een hogere levensduur dan polyester tenten.

Polyester opblaasbare tent

Het aantal modellen polyester oppomptenten zoals de opblaasbare tent ook wel heet is ongekend. De meeste topmerken hebben er hiervan 1 of meerdere in het assortiment. Wel is het belangrijk om bij een polyster tent goed te kijken naar de mogelijkheden om de tent te ventileren om zo de tent comfortabel te kunnen houden op die warme zomerdag. Ook van belang is om te kijken naar de dikte van het doekmateriaal. Dit wordt aangegeven in Dernier. Hierbij heeft een laag getal ook een lagere levensduur. Le

Voordelen van een polyester tent zijn dat deze lichter in gewicht is dan de katoenen tent en sneller droogt. Daarnaast is het ook niet erg als je de polyester tent nat vervoerd, wel dien je hem nadien uit te rollen of op te bouwen zodat deze kan drogen.

Waarom de opblaasbare tent

Het belangrijkste voordeel van de opblaasbare tent is dat hij alle stormen overleeft. Een buis kan niet breken maar veert juist mee waardoor de tent erg sterk en weerbaar is.

Ook is de snelheid van het bouwen van de opblaasbare tent een voordeel waar je niet omheen kunt. Zeker niet wanneer je meerdere plaatsen wil aandoen tijdens een vakantie.

Kampa Opblaasbare tent

Kampa is 1 van de merken die het best bekend is bij de hedendaagse kampeerder. Kampa biedt tenten in allerlei prijsniveau's waardoor veel mensen het merk een aantrekkelijk aanbod vinden bieden. Meest bekend in de lijn zijn de Croyde en Hayling.

Vango opblaasbare tent

Vango biedt een enorm aanbod tenten in zowel varianten met tentstokken als opblaasbare tenten. Wat het merk uniek maakt is een gepatenteerde scheerlijn die aan de binnenzijde van de tent zit waardoor de tent alle stormen op de camping overleefd.

Opblaasbare tent kopen

Wil je meer informatie ontvangen over een opblaasbare tent, of over een ander soort tent? Wij informeren je graag over de verschillende soorten tenten die wij in ons assortiment hebben. Door ons breed assortiment kunnen wij je voorzien van het juiste advies. In onze showroom in Eindhoven staan de tenten opgebouwd. Zo is snel duidelijk welke tent het beste bij jouw aanstaande vakantie past. Neem gerust contact op door te bellen naar 040 25 133 92. Wij staan je graag te woord. Tot ziens bij de Kampeermarkt. 

Andere benamingen voor de opblaasbare tent zijn:

  • Oppomptent

  • Air tent

  • Luchttent

Als laatste moet kamperen voor iedereen leuk blijven, bekijk daarom eens onze tentaanbiedingen. Wellicht zit er iets voor je tussen. En ga je liever met de caravan, kijk dan naar de opblaasbare voortenten van bijvoorbeeld Kampa