Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van cookies. Zo kunnen we u producten tonen die bij u passen, en deelt u eenvoudiger interesses via bijvoorbeeld Facebook. Heeft u dit liever niet? Dan kunt u hiernaast uw voorkeuren aanpassen.         
Home > Caravan- & Camperbouw > Brandveiligheid

Brandveiligheid

  •  per pagina
€64,95
€27,95
€12,50
-55%
  •  per pagina

Brandveiligheid

Tijdens de vakantie is het van belang om te zorgen voor een optimale veiligheid voor jezelf en je mede reisgenoten. Een caravan, camper en tent zijn namelijk gemaakt van lichtgewicht materialen. Deze materialen hebben weinig brandvertraging en snel kunnen reageren is dan ook van belang.

Brandblusser

Een brandblusser is een must voor iedereen met een auto, camper, caravan, maar ook voor diegene die veilighied in huis willen creeeren.

Een brandblusser hang op een goed bereikbare plaats zodat je deze in noodgevallen direct kunt gebruiken. Wanneer je een brandblusser in een kast of andere verdekte plek zet ben je dan ook te laat wanneer gebruik van de blusser nodig is.

Belangrijke plekken om een brandblusser te plaatsen zijn bijv. ;

  • Keuken
  • Bijrijdersplaats in auto
  • nabij slaapvertrekken van gezinstent

Blusdeken

Een blusdeken is een deaal hulpmiddel om te gebruiken bij kleine brandjes in de keuken. Met de blusdeken doof je eenvoudig een vlam in de pan en zelfs een brandende frituurpan. Let wel op bij gebruik van een blusdeken dat je handen goed in de deken wegrolt alvorens je deze gebruikt.

Brandmelder.

Om tijdig te ontdekken dat er brand is kan je gebruik maken van een rookmelder. Een rookmelder geeft een luide piep wanneer er rookvorming onstaat. Hierdoor heb je kostbare seconden om jezelf in veiligheid te brengen of de brand te blussen.

CO2 melder

Naast rook is er ook een onzichtbare sluipmoordenaar. Koolstofmonooxide genaamd. CO2 kan onstaan door onvolledige verbranding in bijv. de kachel maar ook in een koelkast die op gas koelt. CO2 melders zijn haast een must have en dienen ook in de buurt van kachel en keuken te worden geplaatst.