Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van cookies. Zo kunnen we u producten tonen die bij u passen, en deelt u eenvoudiger interesses via bijvoorbeeld Facebook. Heeft u dit liever niet? Dan kunt u hiernaast uw voorkeuren aanpassen.         
Home > Caravan- & Camperbouw > Camping kachel

Camping kachel

Elektrische kachels 21 artikelen
Gaskachels 10 artikelen
Petroleumkachels 2 artikelen


Camping Kachel

Wanneer  je op een koudere dag kampeert is het prettig om een verwarming te hebben om de boel op te warmen. Een tent, voortent, caravan en camper zijn op verschillende manieren te verwarmen.

Elektrische kachel

Een elektrische kachel is de meest eenvoudige keuze om de ruimte mee op te warmen. Op de camping dien je echter wel rekening te houden met het Wattage van de kachel om niet over het maximale aantal Watt te komen dat je aan de campingpaal kunt onttrekken.

Onder de Elektrische kachels vallen onder andere;

  • Plintverwarming

  • Halogeenkachel

  • Conventorkachel

  • Radiatorkachel

  • Elektrische radiatoren

Elektrische kachels worden naast het gebruik op de camping vaak gebruikt voor het verwarmen van kleine ruimtes, bijv. als badkamerverwarming.

Elektrische kachels hebben bijna allemaal omvalbeveiliging die ervoor zorgt dat de kachel stopt wanneer deze per ongeluk omvalt. Hierdoor is de kans op brandgevaar uitermate klein.

Gas Kachel

Een gaskachel is eenvoudig in gebruik. Wel dien je bij een gaskachel altijd rekening te houden met hoe je deze plaatst en ervoor zorg te dragen dat deze niet kan omvallen i.v.m. brandgevaar. Bij grotere kachels zoals de rolkachel is de kans dat deze omvalt wel klein te noemen.

Verschillende type gaskachels zijn;

  • Infraroodstraler

  • rolkachel

  • inbouwkachel

Ook is het mogelijk een Hybride kachel te hebben die zowel op stroom als op gas werkzaam is.

Petroleumkachel

Een Petroleumkachel is een effectieve manier van verwarmen waarbij je de energiekosten laag kunt houden. Op 20 liter brandstof kan je ook wel 100 uur stoken.

 Klassieke petroleumkachels produceren warmte door de (gezuiverde) petroleum te verbranden en daarmee de ruimte te verwarmen. Een petroliumkachel is na ongeveer 30 seconden al op temperatuur waardoor je direct geniet van de vrijgekomen warmte.

Naast het gebruik op de camping is de petroleumkachel populair voor het bijverwarmen in huis van ruimtes waar bijv. geen radiator aanwezig is.

De meest bekende petroleumkachel sinds jaar en dag is de Zibrokachel.

Zibrokachel

Zibro is een topmerk op het gebied van petroleumkachels.Naast deze kachels is Zibro tegenwoordig werkzaam onder de naam Qlima waar een breed scala producten wordt vervaardigd die dienen als verwarming.

Bij het gebruik van een kachel tijdens het kamperen is het aan te raden te denken aan brandveiligheid. Een rookmelder, CO2melder en brandblusser worden dan ook altijd geadviseerd mee te nemen tijdens de vakantie met camper en caravan.