Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van cookies. Zo kunnen we u producten tonen die bij u passen, en deelt u eenvoudiger interesses via bijvoorbeeld Facebook. Heeft u dit liever niet? Dan kunt u hiernaast uw voorkeuren aanpassen.         
Home > Tenten > Tent grondzeil

Tent grondzeilen / Footprints / Floorcovers

  •  per pagina
€69,95
€39,95
-43%
€64,95
€59,95
-8%
€69,95
€64,95
-7%
  •  per pagina

Tent Grondzeil

Bij het kamperen is het belangrijk om je producten optimaal te houden. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om daar voor te zorgen. Bij een tent kan je bijvoorbeeld voor het opbouwen een grondzeil op de grond leggen zodat de tent aan de onderzijde schoon blijft en de kans op beschadigen door oneffenheden in de bodem minder groot is. Natuurlijk dien je wel voor het neerleggen van dit grondzeil de bodem vrij te maken van steentjes, takjes en andere grotere items.

Welk tent grondzeil is geschikt

Wanneer je een tent hebt met een losliggend grondzeil kan je gebruik maken van een simpel plastic om in het niet bedekte deel van de tent te leggen, in het bedekte deel zoals waar de binnententen zitten dien je te kiezen voor een plastic zonder weekmakers aangezien de weekmakers de bodem van de binnentent aantasten en de waterdichtheid hierdoor kan verslechteren.

Om te voorkomen dat een verkeerd grondzeil wordt gebruikt onder de tent hebben veel fabrikanten ervoor gekozen om grondzeilen op maat voor onder de tent te maken. Deze worden aangeboden onder de naam footprint, floorcover, floor saver en tentluier. groot voordeel van een grondzeil op maat is dat je door het grondzeil neer te leggen direct kunt zien of de tent past op de kampeerplaats die jij voor ogen hebt. Daarnaast heb je bij een grondzeil op maat geen hele klus om stukken weg te vouwen omdat deze anders onder de tent uitkomen en er water tussen tent en grondzeil komt te staan.

Lichtgewicht grondzeil tent

Bij een lichtgewicht tent is het belangrijk dat ook het grondzeil niet te zwaar is. Wel dient dit lichtgewicht grondzeil van een stevige kwaliteit te zijn. Fabrikanten kijken dan ook bij het vervaardigen van het tent grondzeil naar sterke materialen. Nylon en polyester zijn hiervoor ook vaak gebruikt.

Grondzeil tent vervangen

Wanneer je kiest voor een lage kwaliteit grondzeil zoals een plastic zonder weekmakers om onder de tent te leggen zal je vaak dit grondzeil na 1 vakantie al moeten vervangen. Kies je voor een betere kwaliteit zoals een Aqua-fouil zal dit minder vaak het geval zijn, waardoor ook de milieu belasting lager zal zijn. Beter blijft bnatuurlijk altijd te kiezen voor een footprint, floorcover of floor saver aangezien deze over het algemeen een levensduur hebben die gelijk is aan de levensduur van de tent. Hierdoor is er weinig onnodige verspilling.

Grondzeil tent kopen

Voor het kopen van een grondzeil voor je tent ben je in ieder geval bij de Kampeermarkt op de juiste plaats. Vele merken en tal van modellen tent grondzeilen zijn uit voorraad leverbaar waardoor je binnen enkele dagen van de vakantie kunt genieten.

Naast tent grondzeilen hebebn wij ook de volgende tent accessoires voor je in huis gehaald.