Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt onze website gebruik van cookies. Zo kunnen we u producten tonen die bij u passen, en deelt u eenvoudiger interesses via bijvoorbeeld Facebook. Heeft u dit liever niet? Dan kunt u hiernaast uw voorkeuren aanpassen.         
Home > Weblog > Tenten > Hoe Vervang je een stokdeel van je tentstok.

Hoe Vervang je een stokdeel van je tentstok.

21-07-2017

Wanneer uw stok breekt of splijt zijn er een aantal oplossingen wanneer u onderweg bent.

Bij een Aluminium tentstok kunt u een noodreparatie doen met een reparatiehuls zoals die meestal meegeleverd. Wanneer de stok van glasfiber is kunt u hem voor nood spalken met een dunne haring en/of duck tape.

Na uw vakantie of wanneer u in de buurt komt van een vakantiewinkel kunt u een nieuwe stok aanschaffen. Ook is er steeds vaker de mogelijkheid om online vervangende stokken te bestellen zoals ook bij ons op de website.

Hoe vervangt u de kapotte stok.

Een tentstok zit gewoonlijk aan elkaar met elastiek waar in het begin en eind een knoop in zijn gelegd die bij aluminium vaak is vergroot met een metalen ringetje.

Om de knoop makkelijk te kunnen pakken legt u allereerst de stok volledig uit. Met een pincet of een lange naald haalt u de knoop vervolgens uit de eerste stok, u kunt die doorknippen maar let erop dat de elastiek niet terug schiet door de stok. Haal nu alle stokdelen van het elastiek tot u het kapotte deel ook hebt verwijderd. U kunt het nieuwe deel daarna aan de elastiek rijgen alsmede alle oude stokdelen die nog in orde waren. Op het eind sluit u af met een knoop en indien nodig zet u er eerst het metalen ringetje voor.

Stokdelen op maat maken.

Een glasfiber stokdeel maakt u makkelijk op maat met een ijzerzaag. Zorg ervoor dat u eerst de helft zaagt en van de andere kant de andere helft zodat de stok niet splijt. (tegen zagen)

U kunt eventueel het gezaagde eind even met een fijne vijl rond vijlen.

Een aluminium stokdeel kort u het snelst in met een pijpensnijder. Ook met een ijzerzaagje is dat goed te doen. Let wel op dat je de bramen goed van de buis vijlt.

Hoe Vervang je een stokdeel van je tentstok.